Hva er teknisk garanti?
Teknisk garanti betyr at dersom det skulle oppstå en teknisk feil med telefonen innenfor garantiperioden (12 måneder som er standard), så kan verkstedet ta inn enheten og vurdere den for garantireparasjon. Dersom det påvises en teknisk feil, så vil reparasjonen være kostnadsfri. Dersom feilen er en følge av brukerfeil, slagskade eller fukt, vil reparasjonen ikke dekkes av garanti. Verkstedet vil da kontakte deg vedrørende bestilling av reparasjon. Ønsker du ikke å reparere telefonen, kan du bestille diagnose og retur (399,- + frakt). Ønsker du ikke å få telefonen sendt i retur, kan vi destruere den på trygt vis, uten kostnad. 

Ønsker du forlenget garanti?
Standard garantitid er 12 måneder på våre brukte enheter. Ønsker du en ekstra trygghet har du nå muligheten til å utvide garantitiden mot et pristillegg. Vi kan tilby utvidet garantiperiode på 24 eller 36 måneder fra kjøpsdato. Dette må kjøpes samtidig som enheten, og kan ikke kjøpes i etterkant.

Gradering

Du kan velge mellom to ulike grader i telefoner og nettbrett:

A-grad:
Enheten er lett brukt og har få og små bruksmerker. Den er evaluert av teknikere og eventuelle reparasjoner som er nødvendige er utført. Batteriet skal ha 80% kapasitet eller mer ved mottak og telefonen har 12 mnd teknisk garanti. (Batteriets prosentmessige kapasitet er ikke en del av teknisk garanti, da dette er en slitedel)

B-grad:
Enheten er brukt, disse har litt mer synlige bruksmerker. Enhetene er evaluert av teknikere og eventuelle reparasjoner som er nødvendige er utført. Batteriet skal ha 80% kapasitet eller mer ved mottak og telefonen har 12 mnd teknisk garanti. (Batteriets prosentmessige kapasitet er ikke en del av teknisk garanti, da dette er en slitedel) 

Både grad A-grad og B-grad er åpne for alle SIM-kort / er ikke bundet til abonnement